Rigó jancsi recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg kakaó
- 5 dkg mogyoró (darálva)
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipet só
- 1 sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg kakaó
- 7 dl habtejszín /ha hulala vagy habmester habtejszínt használunk,nem kell a zselatin/
- kevés zselatinpor
Hozzávalók a mázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- étolaj
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra verjük. Beleszitáljuk a vaníliás cukorral és a kakaóval összevegyíttet lisztet, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját és a mogyorót.
Kivajazott, kilisztezett közepes tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amíg a tortalap kihűl, elkészítjük a tölteléket.
A habtejszínt habbá verjük, majd beleszitáljuk a kakaóval összekevert porcukrot. A zselatint a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, majd a habtejszínhez keverjük.
A tésztát félbevágjuk és megkenjük a kihűtött töltelékkel. Az étcsokit felolvasztjuk, majd összekeverjük egy kevés olajjal. Bevonjuk vele a sütit, majd néhány órára hűtőbe tesszük.