Rigó Jancsi recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 evőkanál cukor
- 10 evőkanál víz
- 12 evőkanál mantler liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
A krémhez:
- 6 dl habtejszín
- 13 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakópor
- 3 zacskó zselatin fix
Máz:
- 2 tábla csokoládé
- 15 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
Elkészítjük először a tésztát. 6 tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és vízzel, majd hozzáadjuk a sárgáját, amelyben elkevertük a kakaót, és végül hozzáadjuk a lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt, kisebb tepsiben kisütjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel.
Krém készítése: a tejszínt felverjük jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót és a végén a zselatin fixet.
Az alsó lapra kenjük a krémet, majd rátesszük a másik lapot. A mázhoz a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd alaposan elkeverjük a margarinnal/vajjal és egyenletesen a süteményre simítjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.