Rigó Jancsi recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 evőkanál cukor
- 10 evőkanál víz
- 12 evőkanál mantler liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
A krémhez:
- 6 dl habtejszín
- 13 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakópor
- 3 zacskó zselatin fix
Máz:
- 2 tábla csokoládé
- 15 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
Elkészítjük először a tésztát. 6 tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és vízzel, majd hozzáadjuk a sárgáját, amelyben elkevertük a kakaót, és végül hozzáadjuk a lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt, kisebb tepsiben kisütjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel.
Krém készítése: a tejszínt felverjük jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót és a végén a zselatin fixet.
Az alsó lapra kenjük a krémet, majd rátesszük a másik lapot. A mázhoz a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd alaposan elkeverjük a margarinnal/vajjal és egyenletesen a süteményre simítjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

