Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi recept

Rigó Jancsi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 evőkanál cukor
    • 10 evőkanál víz
    • 12 evőkanál mantler liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 evőkanál kakaó

    A krémhez:

    • 6 dl habtejszín
    • 13 dkg porcukor
    • 3 evőkanál kakópor
    • 3 zacskó zselatin fix

    Máz:

    • 2 tábla csokoládé
    • 15 dkg vaj vagy margarin

    Elkészítése:

    Elkészítjük először a tésztát. 6 tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és vízzel, majd hozzáadjuk a sárgáját, amelyben elkevertük a kakaót, és végül hozzáadjuk a lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt, kisebb tepsiben kisütjük.

    A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel.

    Krém készítése: a tejszínt felverjük jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót és a végén a zselatin fixet.

    Az alsó lapra kenjük a krémet, majd rátesszük a másik lapot. A mázhoz a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd alaposan elkeverjük a margarinnal/vajjal és egyenletesen a süteményre simítjuk.

    Néhány órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá