Rigó Jancsi recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 evőkanál cukor
- 10 evőkanál víz
- 12 evőkanál mantler liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
A krémhez:
- 6 dl habtejszín
- 13 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakópor
- 3 zacskó zselatin fix
Máz:
- 2 tábla csokoládé
- 15 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
Elkészítjük először a tésztát. 6 tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és vízzel, majd hozzáadjuk a sárgáját, amelyben elkevertük a kakaót, és végül hozzáadjuk a lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt, kisebb tepsiben kisütjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel.
Krém készítése: a tejszínt felverjük jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót és a végén a zselatin fixet.
Az alsó lapra kenjük a krémet, majd rátesszük a másik lapot. A mázhoz a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd alaposan elkeverjük a margarinnal/vajjal és egyenletesen a süteményre simítjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »