Rigó Jancsi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 12 evőkanál mantler liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó

A krémhez:

  • 6 dl habtejszín
  • 13 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakópor
  • 3 zacskó zselatin fix

Máz:

  • 2 tábla csokoládé
  • 15 dkg vaj vagy margarin

Elkészítése:

Elkészítjük először a tésztát. 6 tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és vízzel, majd hozzáadjuk a sárgáját, amelyben elkevertük a kakaót, és végül hozzáadjuk a lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt, kisebb tepsiben kisütjük.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel.

Krém készítése: a tejszínt felverjük jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót és a végén a zselatin fixet.

Az alsó lapra kenjük a krémet, majd rátesszük a másik lapot. A mázhoz a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd alaposan elkeverjük a margarinnal/vajjal és egyenletesen a süteményre simítjuk.

Néhány órára hűtőbe tesszük.