Ribizlis-túrós reszeltke recept

Elkészítése:
Először a tésztát állítjuk össze. A lisztet egy tálban a sóval, a porcukorral elkeverjük (sütőpor nem szükséges hozzá), majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojás sárgáját és annyi tejfölt, hogy nem ragacsos, de közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha szépen összeállít, akkor két egyenlő részre osztjuk és zacskóba csomagolva a fagyasztóba rakjuk egy órára.
Közben a töltelékhez a túrót villával áttörjük, ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.
A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük. Egy közepes tepsit (20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A sütőt előmelegítjük.
A fagyasztóból elővesszük az egyik tésztát, majd a reszelő nagy lyukán a tepsibe reszeljük.
A tésztából kimaradt tojás fehérjét kemény habbá verjük, a túróba forgatjuk, majd a tésztára simítjuk.
Rászórjuk a ribizlit.
A másik tésztát a tetejére reszeljük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon alul-felülsütéssel kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Végre, végre érik a ribizli a kertben. Mondhatni egész évben erre vártam. Imádom a csodás piros színét, a savanykás ízét. Kitaláltam egy olyan sütit, amiben van túró is, ez egy picit csökkenti a gyümölcs fanyarságát. Alig bírtuk kivárni, hogy kihűljön és tudjuk falatozni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »