Rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
4 rúd rétes lesz ebből az adagból.
A cseresznyét jól megmossuk és kimagozzuk, majd megszórjuk cukorral (ízlés szerint) és állni hagyjuk, amíg elkészül a tészta.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Egy felületet jól megszórunk liszttel, hogy ne ragadjon le a tészta, sőt a tetejét is mindig szórjuk meg liszttel, majd nagyon vékonyra, amennyire csak tudjuk, sodrófával kinyújtjuk a tésztát.
Megkenjük a kinyújtott tésztát étolajjal, megszórjuk vékonyan morzsával, majd erre a finoman kinyomkodott cseresznyét rászórjuk és megszórjuk cukorral, majd végül megint egy kis morzsát szórunk rá. Feltekerjük, mint a bejglit (amennyire szorosan csak tudjuk).
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (nem kell félni, hogy a rétes szétesik. Gyors, határozott mozdulattal nyulunk alá és felemeljük). A maradék tésztával is így járunk el.
Ha mind a 4 rúd a tepsiben van, tetejüket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb 170 fokon, szép aranybarnára sütjük.
Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és felszeleteljük. A töltelék variálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »