Rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
4 rúd rétes lesz ebből az adagból.
A cseresznyét jól megmossuk és kimagozzuk, majd megszórjuk cukorral (ízlés szerint) és állni hagyjuk, amíg elkészül a tészta.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Egy felületet jól megszórunk liszttel, hogy ne ragadjon le a tészta, sőt a tetejét is mindig szórjuk meg liszttel, majd nagyon vékonyra, amennyire csak tudjuk, sodrófával kinyújtjuk a tésztát.
Megkenjük a kinyújtott tésztát étolajjal, megszórjuk vékonyan morzsával, majd erre a finoman kinyomkodott cseresznyét rászórjuk és megszórjuk cukorral, majd végül megint egy kis morzsát szórunk rá. Feltekerjük, mint a bejglit (amennyire szorosan csak tudjuk).
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (nem kell félni, hogy a rétes szétesik. Gyors, határozott mozdulattal nyulunk alá és felemeljük). A maradék tésztával is így járunk el.
Ha mind a 4 rúd a tepsiben van, tetejüket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb 170 fokon, szép aranybarnára sütjük.
Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és felszeleteljük. A töltelék variálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »