Reszelt túrós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 3 dkg kakaópor
- 25 dkg margarin
- 0,5 dl tej
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kristálycukor
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítése:
Tészta:
A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a felaprított margarint és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót is és tésztát gyúrunk belőle.
Amikor kész a tészta, akkor két egyenlő részre szotjuk, folpacka csomagoljuk egyenként és fagyasztóba tesszük.
Töltelék:
A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, pudingport és belereszeljük a citrom héját. Az egészet alaposan elkeverjük.
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd mikor kezd kifehéredni a hab, akkor fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük az egészet.
A tojáshabot több részletben, óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk úgy, hogy ne törjük össze. Amíg előkészítjük a tepsit, addig betesszük a hűtőbe.
Összeállítás:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Az egyik tésztát kivesszük a fagyasztóból, majd a reszelő nagy lyukán egyenletesen belereszeljük a tepsi aljába.
A túrós tölteléket elegyengetjük a tésztán. A másik tésztát ráreszeljük a túrós töltelékre.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40-45 percig. Szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Tetejére porcukrot szórhatunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »