Reszelt túrós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárga
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 3 dkg kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 dl tej

Töltelék:

  • 75 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 nagyobb tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítése:

Tészta:

A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a felaprított margarint és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.

Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót is és tésztát gyúrunk belőle.

Amikor kész a tészta, akkor két egyenlő részre szotjuk, folpacka csomagoljuk egyenként és fagyasztóba tesszük.

Töltelék:

A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, pudingport és belereszeljük a citrom héját. Az egészet alaposan elkeverjük.

A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd mikor kezd kifehéredni a hab, akkor fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük az egészet.

A tojáshabot több részletben, óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk úgy, hogy ne törjük össze. Amíg előkészítjük a tepsit, addig betesszük a hűtőbe.

Összeállítás:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Az egyik tésztát kivesszük a fagyasztóból, majd a reszelő nagy lyukán egyenletesen belereszeljük a tepsi aljába.

A túrós tölteléket elegyengetjük a tésztán. A másik tésztát ráreszeljük a túrós töltelékre.

Sütés:

180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40-45 percig. Szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Tetejére porcukrot szórhatunk.