Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a felaprított margarint és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót is és tésztát gyúrunk belőle.
Amikor kész a tészta, akkor két egyenlő részre szotjuk, folpacka csomagoljuk egyenként és fagyasztóba tesszük.
A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, pudingport és belereszeljük a citrom héját. Az egészet alaposan elkeverjük.
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd mikor kezd kifehéredni a hab, akkor fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük az egészet.
A tojáshabot több részletben, óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk úgy, hogy ne törjük össze. Amíg előkészítjük a tepsit, addig betesszük a hűtőbe.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Az egyik tésztát kivesszük a fagyasztóból, majd a reszelő nagy lyukán egyenletesen belereszeljük a tepsi aljába.
A túrós tölteléket elegyengetjük a tésztán. A másik tésztát ráreszeljük a túrós töltelékre.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40-45 percig. Szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Tetejére porcukrot szórhatunk.