Répatorta mascarpone krémmel recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg reszelt sárgarépa
- 1,5 dl olaj
- 20 dkg xilit
- 75 gramm durvára aprított dió
- 175 gramm tk liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt gyömbér
Krémhez:
- egy nagy doboz tejföl
- xilit
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A diót durvára daráljuk összekeverjük a répával. Az egész tojásokat fehéredésig verjük a xilittel, majd lassan hozzáadagoljuk az olajat. Összekeverjük óvatosan a répás keverékkel. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük. Majd lassan hozzáadagoljuk a répás masszához. Kuglóf formába öntjük, majd tűpróbáig sütjük közepes lángon.
A krém elkészítése:
A doboz tejfölt egyben kiszedjük egy mikrózható tálba, 1,5 percig betesszük a mikróba. Aztán egy konyharuhával bélelt, lecsöpögős edénybe öntjük, hagyjuk kb.2-3 órára kicsöpögni belőle a savót. Amikor lecsöpögött, akkor mehet hozzá a xilit és a citromlé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »