Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Reni almás pitéje recept

Reni almás pitéje
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 1 kg alma
  • 25 dkg Ráma margarin

Elkészítése:

A lisztet elkeverem a sütőporral, majd belemorzsolom a margarint is. Hozzáütök 4 tojást és még külön 2 másik tojás sárgáját is. Belereszelem 1 citrom héját, rászórok 1 csomag vaníliás cukrot, 25 dkg kristálycukrot és 1-2 kanál tejföllel az egész tésztát szépen eldolgozom.

Amint a tészta összeállít, fél órára a hűtőbe tesztem pihentetni, ezalatt elkészítem az almát. Az almákat meghámozom és lereszelem, majd tűzön megdinsztelem. Ha kicsit savanyú az alma, akkor cukorral ízesítem, majd hozzáöntöm a másik vaníliás cukrot és a fahéjat, és a lereszelt héjú citromot is belefacsarom. Ha az alma a dinsztelés után túl leves marad, akkor kézzel kinyomkodom, különben elázik a tészta.

A tésztát kiveszem a hűtőből, kétfelé veszem és kinyújtom. Sütőpapírra teszem a tepsibe, vagy ha ez nincs, akkor a tepsit margarinozom ki, és a tésztát szépen elegyengetem. Megszórom zsemlemorzsával, majd ráteszem a kinyomkodott almát. A süti tetejére a másik fél tészta kerül kinyújtva.

A legfelső tésztát megszúrkálom néhány helyen villával, így a gőz ki tud majd jönni a süteményből és nem reped szét. Legvégül a megszurkált tésztát lekenem egy felvert tojással.

A pitét előbb 10 percig sütöm 210 fokon, majd lejjebb csavarom a hőfokot 180 fokra és ezen 15 perc alatt készre sütöm.

Tipp:

Ízlés szerint megszórható porcukorral a süti teteje, isteni kávé, kakaó mellé, vagy csak önállóan. Két tepsi biztos elfogy a családban!

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá