Red velvet szendvicsek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 25 szendvicshez:
a csésze mérete 250 ml
- 0,5 cs porcukor
- 3/4 csésze mandulaliszt (finomliszt is jó)
- 1 ek kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- piros ételfesték (nálam gél alapú Wilton)
- 2 tk kristálycukor
Töltelék:
- 4 dkg mascarpone
- 2 ek vaj
- 0,5 tk vanília kivonat
- 3/4 csésze porcukor
Elkészítése:
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztához a lisztet, sót, porcukrot és a kakaóport összekeverjük egy tálban. A tojás fehérjéket félig felverjük, majd folytonos habverés mellett hozzáadjuk az ételfestéket és a cukrot. Keményre felverjük, majd keverőlapáttal óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. Habzsákba töltjük és a sütőpapírra korongokat nyomunk egymástól kb 1 cm távolságban. (Nálam ezek 3 cm átmérőjűek voltak.) 20 percet pihentetjük , majd 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon!
A krém hozzávalóit egy tálba tesszük és jól kihabosítjuk. Habzsákba töltjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.
Két korong közé krémet nyomunk és összeragasztjuk őket.
Szép dobozban, selyempapírok közé ültetve a korongokat, szép ajándék is lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »