Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Red velvet szendvicsek recept

Red velvet szendvicsek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 25 szendvicshez:
    a csésze mérete 250 ml

    • 0,5 cs porcukor
    • 3/4 csésze mandulaliszt (finomliszt is jó)
    • 1 ek kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • piros ételfesték (nálam gél alapú Wilton)
    • 2 tk kristálycukor

    Töltelék:

    • 4 dkg mascarpone
    • 2 ek vaj
    • 0,5 tk vanília kivonat
    • 3/4 csésze porcukor

    Elkészítése:

    Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztához a lisztet, sót, porcukrot és a kakaóport összekeverjük egy tálban. A tojás fehérjéket félig felverjük, majd folytonos habverés mellett hozzáadjuk az ételfestéket és a cukrot. Keményre felverjük, majd keverőlapáttal óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. Habzsákba töltjük és a sütőpapírra korongokat nyomunk egymástól kb 1 cm távolságban. (Nálam ezek 3 cm átmérőjűek voltak.) 20 percet pihentetjük , majd 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon!

    A krém hozzávalóit egy tálba tesszük és jól kihabosítjuk. Habzsákba töltjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.

    Két korong közé krémet nyomunk és összeragasztjuk őket.

    Szép dobozban, selyempapírok közé ültetve a korongokat, szép ajándék is lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá