Red velvet szendvicsek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók kb 25 szendvicshez:
a csésze mérete 250 ml

  • 0,5 cs porcukor
  • 3/4 csésze mandulaliszt (finomliszt is jó)
  • 1 ek kakaópor
  • 2 tojás fehérje
  • piros ételfesték (nálam gél alapú Wilton)
  • 2 tk kristálycukor

Töltelék:

  • 4 dkg mascarpone
  • 2 ek vaj
  • 0,5 tk vanília kivonat
  • 3/4 csésze porcukor

Elkészítése:

Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztához a lisztet, sót, porcukrot és a kakaóport összekeverjük egy tálban. A tojás fehérjéket félig felverjük, majd folytonos habverés mellett hozzáadjuk az ételfestéket és a cukrot. Keményre felverjük, majd keverőlapáttal óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. Habzsákba töltjük és a sütőpapírra korongokat nyomunk egymástól kb 1 cm távolságban. (Nálam ezek 3 cm átmérőjűek voltak.) 20 percet pihentetjük , majd 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon!

A krém hozzávalóit egy tálba tesszük és jól kihabosítjuk. Habzsákba töltjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.

Két korong közé krémet nyomunk és összeragasztjuk őket.

Szép dobozban, selyempapírok közé ültetve a korongokat, szép ajándék is lehet.