Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rebarbarás-almás csiga bodzával recept

Rebarbarás-almás csiga bodzával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 10-15 dkg rebarbara
    • 1 alma
    • 2-3 bodzavirág
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2-3 ek cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A rebarbarát és az almát meghámozzuk, majd kockákra felvágjuk. Egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Beletesszük a cukrot, majd pár perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük. Végül teljesen kihűtjük.

    A kihűtött masszához keverjük a vaníliás cukrot és a pudingport, majd belecsipkedjük a bodzavirágot.

    A előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk, a papírból, majd egyenletesen rákenjük a rebarbarás-pudingos masszát. (Ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra nyújtjuk.)

    Ezután a papír segítségével óvatosan feltekerjük, mint a bejglit, majd éles késsel kb. 1 cm-re felszeleteljük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük kicsit távolabb egymástól a csigákat. (Sütés közben nőni fognak!)

    Előmelegített sütőben, magasabb hőmérsékleten (200 fok) szép pirosra sütjük.

    Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd a tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.

    A rebarbarás-almás csiga bodzával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 136 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá