Rebarbarás-almás csiga bodzával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10-15 dkg rebarbara
  • 1 alma
  • 2-3 bodzavirág
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-3 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A rebarbarát és az almát meghámozzuk, majd kockákra felvágjuk. Egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Beletesszük a cukrot, majd pár perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük. Végül teljesen kihűtjük.

A kihűtött masszához keverjük a vaníliás cukrot és a pudingport, majd belecsipkedjük a bodzavirágot.

A előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk, a papírból, majd egyenletesen rákenjük a rebarbarás-pudingos masszát. (Ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra nyújtjuk.)

Ezután a papír segítségével óvatosan feltekerjük, mint a bejglit, majd éles késsel kb. 1 cm-re felszeleteljük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük kicsit távolabb egymástól a csigákat. (Sütés közben nőni fognak!)

Előmelegített sütőben, magasabb hőmérsékleten (200 fok) szép pirosra sütjük.

Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd a tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.