Rákóczi túrós recept
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin (hideg)
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
Töltelék hozzávalói:
- 90 dkg túró
- 10-12 dkg cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5-10 dkg mazsola (Beáztatott) (De ez ki is maradhat, ha valaki nem szereti a mazsolát)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db (jól megmosott) lereszelt citrom héja
- 3 ek búzadara
Habrács:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Kenéshez és töltéshez:
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd bele tesszük a cukrot és a csipet sót. Az egészet jól összegyúrjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel bele tapicskoljuk (nyomkodjuk) a tésztát és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd kivesszük és a tetejét megkenjük sárgabaracklekvárral.
Utána elkészítjük a túrókrémet: A Túrókrém összes hozzávalóit egy tálba jól összekeverjük. A megsült és lekvárral megkent tésztára egyenletesen rákenjük a túrókrémet, majd 180 fokos sütőben kb. 15 percre vissza tesszük, hogy a túrókrém is megsüljön.
Közben a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük. A porcukrot kanalanként adagoljuk a tojásfehérjéhez. ( Elég sokáig kell a robotgéppel verni a habot , míg kemény lesz). Ha már a túrókrém is megsült és sikerült a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verni akkor a felvert tojásfehérjét beletöltjük a habzsákba és a túrókrém tetejére rácsokat készítünk … majd 180 fokon kb. 10-15 percre vissza tesszük a tepsit, hogy a tojásfehérje hab is egy kicsit megsüljön.
A tojásfehérje hab is megsült akkor megtöltjük a rácsok közötti réseket baracklekvárral. (Én egy kis kanál segítségével töltöttem.) Ha már végeztünk, betöltöttük az összes rácsok közötti rést, akkor tegyük a hűtőbe pár órára pihenni (hűlni).
A kihűlt süteményt vízbe mártott késsel kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!