Rákoczi túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 40 dkg margarin
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 80 dkg túró
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- reszelt citromhéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg mazsola
Tojáshab:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 40 dkg kristálycukor
- 25 dkg baracklekvár
Elkészítése:
Anyum szokta készíteni, sokáig nem is szerettem de aztán ez teljesen megváltozott! Mára nagy kedvencem lett, bár bevallom Én a tetejéről a habot leszedegetem, mert ami alatta van jobban bejön, sőt még a tésztája is isteni magában, így van, hogy rétegekre bontom. Nem túl “nagylányos”, ahogy eszem de Istenem, ez van :D
Sajnos nem az a kimondottan konyhapénz kímélő desszert :(
A tésztához a margarint és a lisztet összedolgozzuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk vele. Fél órát pihentetjük a frizsiderben, majd fél cm vastagra kinyújtjuk. Kb 180 C°-on félig megsütjük egy közepes tepsiben, majd megkenjük a lekvárral.
A krém hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen a tésztára terítjük és 160 C°-on 15 percig sütjük.
A keményre vert tojáshabot eloszlatjuk rajta, vagy nyomózsákkal mintázva tesszük a krém tetejére. Ezután a sütőbe visszatéve kiszárítjuk. Kissé megpiríthatjuk, persze nem túlzottan. :)