Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 csipet só
    • 1 dl tejföl

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 3 ek búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor

    Továbbá:

    • baracklekvár

    Elkészítése:

    30 dkg lisztből 15 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk.

    Kinyújtjuk, 180 fokos sütőben pár perc alatt félig megsütjük, majd kivesszük, vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg kristálycukorral, 3 ek búzadarával, 2 tojássárgával és 1 dl tejföllel. Ezt a tölteléket ráterítjük a lekvárral megkent tésztára.

    4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral (ki milyen édesen szereti) gőz fölött kemény habbá verünk, és ezzel a túróra rácsokat készítünk, majd 180 fokon tovább sütjük (30-40 perc).

    A rákóczi túrós kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 293 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 39 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá