Rákóczi túrós recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 3 ek búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
Tetejére:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Továbbá:
- baracklekvár
Elkészítése:
30 dkg lisztből 15 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk, 180 fokos sütőben pár perc alatt félig megsütjük, majd kivesszük, vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket.
Töltelék készítése:
50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg kristálycukorral, 3 ek búzadarával, 2 tojássárgával és 1 dl tejföllel. Ezt a tölteléket ráterítjük a lekvárral megkent tésztára.
4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral (ki milyen édesen szereti) gőz fölött kemény habbá verünk, és ezzel a túróra rácsokat készítünk, majd 180 fokon tovább sütjük (30-40 perc).
A rákóczi túrós kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »