Rákóczi túrós recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 3 ek búzadara
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
Tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Továbbá:
- baracklekvár
Elkészítése:
30 dkg lisztből 15 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk, 180 fokos sütőben pár perc alatt félig megsütjük, majd kivesszük, vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket.
Töltelék készítése:
50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg kristálycukorral, 3 ek búzadarával, 2 tojássárgával és 1 dl tejföllel. Ezt a tölteléket ráterítjük a lekvárral megkent tésztára.
4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral (ki milyen édesen szereti) gőz fölött kemény habbá verünk, és ezzel a túróra rácsokat készítünk, majd 180 fokon tovább sütjük (30-40 perc).
A rákóczi túrós kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 293 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.