Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Továbbá:
Elkészítése:
30 dkg lisztből 15 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk, 180 fokos sütőben pár perc alatt félig megsütjük, majd kivesszük, vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket.
50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg kristálycukorral, 3 ek búzadarával, 2 tojássárgával és 1 dl tejföllel. Ezt a tölteléket ráterítjük a lekvárral megkent tésztára.
4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral (ki milyen édesen szereti) gőz fölött kemény habbá verünk, és ezzel a túróra rácsokat készítünk, majd 180 fokon tovább sütjük (30-40 perc).