Rákóczi túrós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek búzadara
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl

Tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Továbbá:

  • baracklekvár

Elkészítése:

30 dkg lisztből 15 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk.

Kinyújtjuk, 180 fokos sütőben pár perc alatt félig megsütjük, majd kivesszük, vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket.

Töltelék készítése:

50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg kristálycukorral, 3 ek búzadarával, 2 tojássárgával és 1 dl tejföllel. Ezt a tölteléket ráterítjük a lekvárral megkent tésztára.

4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral (ki milyen édesen szereti) gőz fölött kemény habbá verünk, és ezzel a túróra rácsokat készítünk, majd 180 fokon tovább sütjük (30-40 perc).