Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg átszitált finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelékhez:

    • 0,5 kg túró
    • 3 ek búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • citromhéj
    • mazsola
    • sárgabaracklekvár

    Tojáshabhoz:

    • 30 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha nincs kedvünk nyújtani, egy közepes tepsibe kézzel is belenyomkodhatjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, közben összekeverjük a túrótölteléket is. A mazsolát előtte narancslé és rum keverékében áztattam jó 20 percig.

    A tésztát előmelegített sütőben sütjük 170 fokon, kb. 20 percig. Figyeljünk rá, nehogy megégjen. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Mikor kihűlt, kenjük meg sárgabaracklekvárral, és egyenletesen oszlassuk el rajta a túrótölteléket is. Most már nekiláthatunk a tojáshab elkészítésének.

    Ehhez a tojások fehérjéből és 10 dkg cukorból kemény habot verünk. A maradék 20 dkg cukrot kevés vízzel felfőzzük, vagyis szirupot főzünk. Ezt a szirupot öntjük a fehérje habra, és ezzel együtt ismét kemény habbá verjük.
    Ezt a mázat tesszük a túró tetejére, és kenőkéssel simára elkenjük. Villával hullámokat is rajzolhatunk rá tetszés szerint.

    A süteményt 80-100 fokos sütőbe tesszük nagyjából 25-30 percre. Nem sütjük tovább, hanem csak szárítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá