Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tojáshabhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha nincs kedvünk nyújtani, egy közepes tepsibe kézzel is belenyomkodhatjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, közben összekeverjük a túrótölteléket is. A mazsolát előtte narancslé és rum keverékében áztattam jó 20 percig.
A tésztát előmelegített sütőben sütjük 170 fokon, kb. 20 percig. Figyeljünk rá, nehogy megégjen. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Mikor kihűlt, kenjük meg sárgabaracklekvárral, és egyenletesen oszlassuk el rajta a túrótölteléket is. Most már nekiláthatunk a tojáshab elkészítésének.
Ehhez a tojások fehérjéből és 10 dkg cukorból kemény habot verünk. A maradék 20 dkg cukrot kevés vízzel felfőzzük, vagyis szirupot főzünk. Ezt a szirupot öntjük a fehérje habra, és ezzel együtt ismét kemény habbá verjük.
Ezt a mázat tesszük a túró tetejére, és kenőkéssel simára elkenjük. Villával hullámokat is rajzolhatunk rá tetszés szerint.
A süteményt 80-100 fokos sütőbe tesszük nagyjából 25-30 percre. Nem sütjük tovább, hanem csak szárítjuk.