Rácsos túrós lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 kk só
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 25 dkg folyékony sárgabaracklekvár
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és egy 37*27 cm-es tepsi méretére nyújtjuk, majd kibéleljük vele a tepsit és villával megszurkáljuk. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és világos sárgára sütjük.
Közben a töltelékhez az áttört túrót simára keverjük a tojás sárgákkal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és a tejfölt. 10 percig hagyjuk állni, majd rákenjük a már nem forró tésztára.
A sütőbe visszatoljuk és kis lángon addig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul.
Ameddig sül a sütemény, addig a megmaradt tojás fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük és habzsákba,tesszük. A sütőből kivett tésztára kenjük a baracklekvárt, majd a cukros habból rácsokat nyomunk a lekváros tészta tetejére, tetszőleges nagyságban.
Ezután csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hab rászárad a tetejére. Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.
Kicsit munkás sütemény, de nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

