Rácsos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csapott mokkáskanál só
- 15 dkg porcukor
- 1 db sütőpor
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 evőkanál bármilyen (ribizli a legjobb) lekvár
- mokkáskanál zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A puha margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, sütőport, szódabikarbónát, a darát diót és a felvert tojást.
Lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha nem elég lágy, akkor 1 evőkanál tejföllel lágyítjuk. A 3/4 tésztaadagot a kizsírozott tepsibe simítjuk, és megkenjük a lekvárral.
A maradék tésztát sodorjuk rudakká és rácsos formában tegyük a tésztára.
Alsó-felső lángon 20 percig süssük.
Jó étvágyat!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »