Rácsos sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csapott mokkáskanál só
- 15 dkg porcukor
- 1 db sütőpor
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6-7 evőkanál bármilyen (ribizli a legjobb) lekvár
- mokkáskanál zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A puha margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, sütőport, szódabikarbónát, a darát diót és a felvert tojást.
Lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha nem elég lágy, akkor 1 evőkanál tejföllel lágyítjuk. A 3/4 tésztaadagot a kizsírozott tepsibe simítjuk, és megkenjük a lekvárral.
A maradék tésztát sodorjuk rudakká és rácsos formában tegyük a tésztára.
Alsó-felső lángon 20 percig süssük.
Jó étvágyat!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

