Főispánné remeke recept

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot.
Összeállítjuk a tésztát. A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük baracklekvárral.
A tojások habját a cukorral kemény habbá verjük, a lekváros tésztára tesszük.
A maradék tésztából berácsozzuk a sütit, majd megkenjük tojás sárgájával és 160-180 C fokon kb 25-30 percig sütjük.
Sztori:
Ez a süti nagymamám kedvenc sütije volt, édesanyám minden ünnepen megsütötte. Miután férjhez mentem, férjem is nagyon megkedvelte, és most már az ő szüli- és névnapján elmaradhatatlan. A lányaim csak “apu kedvencének” nevezik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »