Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Főispánné remeke recept

Főispánné remeke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg zsír
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 1 csomag sütőpor
    • 150 g kristálycukor
    • 1 citrom héja és leve
    • 500 g liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • + 150 g porcukor a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje felveréséhez
    • baracklekvár
    • + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a rács lekenéséhez

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot.

    Összeállítjuk a tésztát. A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtjuk.

    Megkenjük baracklekvárral.

    A tojások habját a cukorral kemény habbá verjük, a lekváros tésztára tesszük.

    A maradék tésztából berácsozzuk a sütit, majd megkenjük tojás sárgájával és 160-180 C fokon kb 25-30 percig sütjük.

    Sztori:

    Ez a süti nagymamám kedvenc sütije volt, édesanyám minden ünnepen megsütötte. Miután férjhez mentem, férjem is nagyon megkedvelte, és most már az ő szüli- és névnapján elmaradhatatlan. A lányaim csak “apu kedvencének” nevezik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá