Főispánné remeke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 15 dkg zsír eredetileg (20 dkg margarint használtam helyette)
- 15 dkg porcukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1/2 sütőpor
- citromlé szükség szerint
A tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
Szóráshoz:
- durvára vágott dió(fél maréknyi)
A habhoz:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csipet só
- 1/4 citrom leve
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen.
0,5-1 órára hideg helyre tesszük.
A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük.
Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben majdnem készre sütjük ( kb 20 perc).
Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral, citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm vastagra kisodorjuk és egy derelye vágóval csíkokat vágunk. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, rácsokat rátesszük és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük.
A vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával.
Gyors, finom, olcsó, nagy tepsi sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »