Főispánné remeke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 15 dkg zsír eredetileg (20 dkg margarint használtam helyette)
- 15 dkg porcukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1/2 sütőpor
- citromlé szükség szerint
A tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
Szóráshoz:
- durvára vágott dió(fél maréknyi)
A habhoz:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csipet só
- 1/4 citrom leve
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen.
0,5-1 órára hideg helyre tesszük.
A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük.
Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben majdnem készre sütjük ( kb 20 perc).
Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral, citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm vastagra kisodorjuk és egy derelye vágóval csíkokat vágunk. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, rácsokat rátesszük és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük.
A vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával.
Gyors, finom, olcsó, nagy tepsi sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »