Rácsos kakaós-kókuszos süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 26 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- ízlés szerint lekvár
Töltelék:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 kis pohár tejföl (2 dl)
- 20 dkg kókuszreszelék
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel. Hozzáadjuk a felkockázott margarint és morzsalékosra gyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a tojást és jól összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A kisebbik tésztából lesznek majd a rácsok.
Egy 25 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a 2/3 rész tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk és belehelyezzük. Megkenjük lekvárral.
Töltelék készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukrokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a tejfölt, ezzel is elkeverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, végül pedig óvatosan a felvert tojáshabot.
A krémet ráöntjük a lekvárral megkent tésztára, elegyengetjük, majd a maradék tésztából csíkokat sodrunk és berácsozzuk a tetejét.
Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. (Nekem elég volt 25 perc hőlégkeveréses sütőben.)
Nagyon finom, könnyű, omlós sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »