Rácsos kakaós-kókuszos süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 26 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • ízlés szerint lekvár

Töltelék:

  • 5 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 kis pohár tejföl (2 dl)
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel. Hozzáadjuk a felkockázott margarint és morzsalékosra gyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a tojást és jól összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A kisebbik tésztából lesznek majd a rácsok.

Egy 25 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a 2/3 rész tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk és belehelyezzük. Megkenjük lekvárral.

Töltelék készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukrokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a tejfölt, ezzel is elkeverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, végül pedig óvatosan a felvert tojáshabot.

A krémet ráöntjük a lekvárral megkent tésztára, elegyengetjük, majd a maradék tésztából csíkokat sodrunk és berácsozzuk a tetejét.

Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. (Nekem elég volt 25 perc hőlégkeveréses sütőben.)

Nagyon finom, könnyű, omlós sütemény.