Rácsos csokis-almás süti recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 5 közepes alma
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg barna cukor
- 1 ml citrom aroma
- 1 késhegynyi kardamom mag (őrölt)
- 10 dkg csokoládé (a bevonathoz, díszítéshez)
- 0.5 ek napraforgó olaj
- 5 dkg porcukor (szóráshoz)
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 5-6 mm vastagságúra, és kétfelé osztjuk, majd egy rácsozó hengerrel kirácsozzuk az egyik felét, ez lesz a teteje.
Az almát hámozás után reszeljük le káposztareszelőn, öntözzük meg a citromaromával, és szórjuk rá a cukrokat, a fahéjat és a kardamomot, majd keverjük össze, és a sima tésztára osszuk el a tölteléket.
A rácsozott lapot tegyük a sima lapra, és vágjuk fel kisebb téglalapokra. A széleit nyomkodjuk le egy kicsit, és tegyük 180 fokos sütőbe egy zsírpapírral bélelt tepsire, és 20 percig süssük.
Ha szép aranysárgára sült, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral. Gőz felett olvasszuk fel a csokit kevés olajjal, majd csorgassuk a tetejükre hosszanti irányba. Teljes dermedés után fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

