Rácsos csokis-almás süti recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 5 közepes alma
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg barna cukor
- 1 ml citrom aroma
- 1 késhegynyi kardamom mag (őrölt)
- 10 dkg csokoládé (a bevonathoz, díszítéshez)
- 0.5 ek napraforgó olaj
- 5 dkg porcukor (szóráshoz)
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 5-6 mm vastagságúra, és kétfelé osztjuk, majd egy rácsozó hengerrel kirácsozzuk az egyik felét, ez lesz a teteje.
Az almát hámozás után reszeljük le káposztareszelőn, öntözzük meg a citromaromával, és szórjuk rá a cukrokat, a fahéjat és a kardamomot, majd keverjük össze, és a sima tésztára osszuk el a tölteléket.
A rácsozott lapot tegyük a sima lapra, és vágjuk fel kisebb téglalapokra. A széleit nyomkodjuk le egy kicsit, és tegyük 180 fokos sütőbe egy zsírpapírral bélelt tepsire, és 20 percig süssük.
Ha szép aranysárgára sült, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral. Gőz felett olvasszuk fel a csokit kevés olajjal, majd csorgassuk a tetejükre hosszanti irányba. Teljes dermedés után fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »