Rácsos csokis-almás süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 közepes alma
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 ml citrom aroma
  • 1 késhegynyi kardamom mag (őrölt)
  • 10 dkg csokoládé (a bevonathoz, díszítéshez)
  • 0.5 ek napraforgó olaj
  • 5 dkg porcukor (szóráshoz)

Elkészítése:

A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 5-6 mm vastagságúra, és kétfelé osztjuk, majd egy rácsozó hengerrel kirácsozzuk az egyik felét, ez lesz a teteje.

Az almát hámozás után reszeljük le káposztareszelőn, öntözzük meg a citromaromával, és szórjuk rá a cukrokat, a fahéjat és a kardamomot, majd keverjük össze, és a sima tésztára osszuk el a tölteléket.
A rácsozott lapot tegyük a sima lapra, és vágjuk fel kisebb téglalapokra. A széleit nyomkodjuk le egy kicsit, és tegyük 180 fokos sütőbe egy zsírpapírral bélelt tepsire, és 20 percig süssük.

Ha szép aranysárgára sült, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral. Gőz felett olvasszuk fel a csokit kevés olajjal, majd csorgassuk a tetejükre hosszanti irányba. Teljes dermedés után fogyasztható.