Püspökkenyér földi cseresznyével recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 2,5 dkg mazsola
- 5 dkg cukrozott gyümölcs /vörösáfonya, ananász, sárgabarack, eper, kiwi, stb/
- 7 dkg margarin
- 2 dkg citromhéj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg tortabevonó
- pici rum
- étcsokoládé
- földi cseresznye a díszítéshez
Elkészítése:
Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A margarint és a cukrokat habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat és azokkal is kikeverjük.
A lisztet elkeverjük a darált mandulával, citromhéjjal, mazsolával és kandírozott gyümölcsökkel. A tojásfehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat és a lisztes keveréket a habhoz adagoljuk óvatosan, hogy a habot nem törjük össze.
A kész masszát a formába töltjük és előmelegített, 160 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk.
Ha kihűlt csokival bevonjuk és földi cseresznyével díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

