Püspökkenyér földi cseresznyével recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 2,5 dkg mazsola
- 5 dkg cukrozott gyümölcs /vörösáfonya, ananász, sárgabarack, eper, kiwi, stb/
- 7 dkg margarin
- 2 dkg citromhéj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg tortabevonó
- pici rum
- étcsokoládé
- földi cseresznye a díszítéshez
Elkészítése:
Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A margarint és a cukrokat habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat és azokkal is kikeverjük.
A lisztet elkeverjük a darált mandulával, citromhéjjal, mazsolával és kandírozott gyümölcsökkel. A tojásfehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat és a lisztes keveréket a habhoz adagoljuk óvatosan, hogy a habot nem törjük össze.
A kész masszát a formába töltjük és előmelegített, 160 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk.
Ha kihűlt csokival bevonjuk és földi cseresznyével díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »