Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Püspökkenyér földi cseresznyével recept

Püspökkenyér földi cseresznyével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg liszt
    • 5 dkg darált mandula
    • 2,5 dkg mazsola
    • 5 dkg cukrozott gyümölcs /vörösáfonya, ananász, sárgabarack, eper, kiwi, stb/
    • 7 dkg margarin
    • 2 dkg citromhéj
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tasak sütőpor
    • 10 dkg tortabevonó
    • pici rum
    • étcsokoládé
    • földi cseresznye a díszítéshez

    Elkészítése:

    Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A mazsolát beáztatjuk a rumba.

    A margarint és a cukrokat habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat és azokkal is kikeverjük.

    A lisztet elkeverjük a darált mandulával, citromhéjjal, mazsolával és kandírozott gyümölcsökkel. A tojásfehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat és a lisztes keveréket a habhoz adagoljuk óvatosan, hogy a habot nem törjük össze.

    A kész masszát a formába töltjük és előmelegített, 160 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk.

    Ha kihűlt csokival bevonjuk és földi cseresznyével díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá