Püspökkenyér földi cseresznyével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Püspökkenyér földi cseresznyével

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 2,5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukrozott gyümölcs /vörösáfonya, ananász, sárgabarack, eper, kiwi, stb/
  • 7 dkg margarin
  • 2 dkg citromhéj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg tortabevonó
  • pici rum
  • étcsokoládé
  • földi cseresznye a díszítéshez

Elkészítése:

Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A mazsolát beáztatjuk a rumba.

A margarint és a cukrokat habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat és azokkal is kikeverjük.

A lisztet elkeverjük a darált mandulával, citromhéjjal, mazsolával és kandírozott gyümölcsökkel. A tojásfehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat és a lisztes keveréket a habhoz adagoljuk óvatosan, hogy a habot nem törjük össze.

A kész masszát a formába töltjük és előmelegített, 160 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk.

Ha kihűlt csokival bevonjuk és földi cseresznyével díszítve tálaljuk.