Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
Gyümölcsök:
- 5 dkg vegyes kandírozott gyümölcs
- 5 dkg vágott dió
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg mogyoró
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (kb. 10 perc elektromos habverővel), hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a lisztet könnyedén hozzákeverjük. A felaprított gyümölcsöket, diót, mazsolát, mogyorót belekeverjük.
2 őzgerincformát vastagon kivajazunk, majd a tésztát elfelezzük és a formákba tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményeket bevonjuk vele. Kandírozott gyümölcsdarabokkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »