Püspökkenyér recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
Gyümölcsök:
- 5 dkg vegyes kandírozott gyümölcs
- 5 dkg vágott dió
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg mogyoró
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (kb. 10 perc elektromos habverővel), hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a lisztet könnyedén hozzákeverjük. A felaprított gyümölcsöket, diót, mazsolát, mogyorót belekeverjük.
2 őzgerincformát vastagon kivajazunk, majd a tésztát elfelezzük és a formákba tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményeket bevonjuk vele. Kandírozott gyümölcsdarabokkal díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.