Puncsos szelet recept

Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőport és a vajat elmorzsoljuk, majd a cukorral a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 darab, 30 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk, és a tepsi tetején megsütjük őket, előmelegített sütőben egyenként 10-12 percig sütjük.
Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tészta lap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rá csorgatjuk. Villával megcifrázzuk, ás a hűtőben dermedni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »