Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos szelet recept

Puncsos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4,5 dl tej

    A krémhez:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 3 ek kakaópor
    • 3 ek rumaroma
    • 3 ek baracklekvár

    A tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a sütőport és a vajat elmorzsoljuk, majd a cukorral a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 darab, 30 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk, és a tepsi tetején megsütjük őket, előmelegített sütőben egyenként 10-12 percig sütjük.

    Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tészta lap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rá csorgatjuk. Villával megcifrázzuk, ás a hűtőben dermedni hagyjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá