Puncsos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Puncsos szelet

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 4,5 dl tej

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek rumaroma
  • 3 ek baracklekvár

A tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tésztához a lisztet a sütőport és a vajat elmorzsoljuk, majd a cukorral a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 darab, 30 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk, és a tepsi tetején megsütjük őket, előmelegített sütőben egyenként 10-12 percig sütjük.

Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tészta lap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rá csorgatjuk. Villával megcifrázzuk, ás a hűtőben dermedni hagyjuk.