Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos-gesztenyés párnácska recept

Puncsos-gesztenyés párnácska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 14.5 dkg félzsíros tehéntúró
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl tej
    • 5 dkg porcukor
    • 1 tasak vanillin cukor
    • 30 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor

    A töltelékhez:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 3 dkg porcukor

    A díszítéshez:

    • 1 tasak puncs cukormáz

    Elkészítése:

    A túrót áttörjük, elkeverjük az olajjal, a tejjel és a vanillin cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport. Az anyagokból tésztát gyúrunk.

    Belisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk.

    A gesztenyemasszát elkeverjük a porcukorral, majd teáskanálnyi tölteléket teszünk a körök közepébe. A tésztát kettéhajtjuk, és a széleit jól összenyomkodjuk.

    Vékonyan kikent tepsiben, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

    Alsó-felső sütés kb. 190 °C
    Légkeveréses: kb. 170 °C
    Gáz: 3. fokozat

    A tasakon található leírás szerint elkészítjük a cukormázat, majd a kihűlt párnácskákat bevonjuk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek