Puncsos-gesztenyés párnácska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Puncsos-gesztenyés párnácska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 14.5 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tasak vanillin cukor
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • 1 tasak puncs cukormáz

Elkészítése:

A túrót áttörjük, elkeverjük az olajjal, a tejjel és a vanillin cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport. Az anyagokból tésztát gyúrunk.

Belisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk.

A gesztenyemasszát elkeverjük a porcukorral, majd teáskanálnyi tölteléket teszünk a körök közepébe. A tésztát kettéhajtjuk, és a széleit jól összenyomkodjuk.

Vékonyan kikent tepsiben, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Alsó-felső sütés kb. 190 °C
Légkeveréses: kb. 170 °C
Gáz: 3. fokozat

A tasakon található leírás szerint elkészítjük a cukormázat, majd a kihűlt párnácskákat bevonjuk vele.