Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos babapiskótás recept

Puncsos babapiskótás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 2 ek méz
    • 2 ek tej
    • 5 dkg vaj
    • 1 kk  kakaópor
    • 1/2 kk szalalkáli

    A töltelékhez:

    • babapiskóta

    Krémhez:

    • 3 csomag puncs pudingpor
    • 7 dl tej
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor

    A babapiskóták locsolásához:

    • rum vagy rumaroma

    Mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek citromlé
    • 1 tk málna vagy megy szörp
    • 2 ek olvasztott vaj

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Kisodorjuk, két lapot sütünk 20×30 cm-es vajjal lekent tepsi hátán. A tésztát kihűtjük. A krémet elkészítjük. A pudingporokat a cukorral kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.

    A tészta összeállítása:

    Egyik mézes lapot megkenjük a fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával, a babapiskótákat meglocsoljuk rummal, majd befedjük a másik lappal. Cukormázzal bevonjuk.

    A porcukrot a citromlével, meggy szörppel fényesre vagyis addig keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd 2 ek. olvasztott, de nem meleg vajat adunk hozzá és azzal még tovább keverjük.
    Gyorsan a tésztára kenjük, mert hamar megköt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá