Puncsos babapiskótás recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 2 ek méz
- 2 ek tej
- 5 dkg vaj
- 1 kk kakaópor
- 1/2 kk szalalkáli
A töltelékhez:
- babapiskóta
Krémhez:
- 3 csomag puncs pudingpor
- 7 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A babapiskóták locsolásához:
- rum vagy rumaroma
Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 3 ek citromlé
- 1 tk málna vagy megy szörp
- 2 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Kisodorjuk, két lapot sütünk 20×30 cm-es vajjal lekent tepsi hátán. A tésztát kihűtjük. A krémet elkészítjük. A pudingporokat a cukorral kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tészta összeállítása:
Egyik mézes lapot megkenjük a fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával, a babapiskótákat meglocsoljuk rummal, majd befedjük a másik lappal. Cukormázzal bevonjuk.
A porcukrot a citromlével, meggy szörppel fényesre vagyis addig keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd 2 ek. olvasztott, de nem meleg vajat adunk hozzá és azzal még tovább keverjük.
Gyorsan a tésztára kenjük, mert hamar megköt.