Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Krémhez:
A babapiskóták locsolásához:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Kisodorjuk, két lapot sütünk 20×30 cm-es vajjal lekent tepsi hátán. A tésztát kihűtjük. A krémet elkészítjük. A pudingporokat a cukorral kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tészta összeállítása:
Egyik mézes lapot megkenjük a fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával, a babapiskótákat meglocsoljuk rummal, majd befedjük a másik lappal. Cukormázzal bevonjuk.
A porcukrot a citromlével, meggy szörppel fényesre vagyis addig keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd 2 ek. olvasztott, de nem meleg vajat adunk hozzá és azzal még tovább keverjük.
Gyorsan a tésztára kenjük, mert hamar megköt.