Puncsos babapiskótás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 2 ek tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk  kakaópor
  • 1/2 kk szalalkáli

A töltelékhez:

  • babapiskóta

Krémhez:

  • 3 csomag puncs pudingpor
  • 7 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

A babapiskóták locsolásához:

  • rum vagy rumaroma

Mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek citromlé
  • 1 tk málna vagy megy szörp
  • 2 ek olvasztott vaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Kisodorjuk, két lapot sütünk 20×30 cm-es vajjal lekent tepsi hátán. A tésztát kihűtjük. A krémet elkészítjük. A pudingporokat a cukorral kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.

A tészta összeállítása:

Egyik mézes lapot megkenjük a fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával, a babapiskótákat meglocsoljuk rummal, majd befedjük a másik lappal. Cukormázzal bevonjuk.

A porcukrot a citromlével, meggy szörppel fényesre vagyis addig keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd 2 ek. olvasztott, de nem meleg vajat adunk hozzá és azzal még tovább keverjük.
Gyorsan a tésztára kenjük, mert hamar megköt.