Puncsmuffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
12 db muffinhoz:
- 6 dkg kristálycukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 225 g tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél üveg rumaroma
- 2 evőkanál holland kakaópor
- baracklekvár
Tetejére:
- málna aroma
- porcukor
- víz
Elkészítése:
A hozzávalókat robotgéppel pár perc alatt összekavarjuk, kivéve a rumaromát, és a kakaóport.
Kivajazott, lisztezett muffin formába teszünk 1,5 evőkanál tésztát és muffinonként rákerül 1 teáskanál baracklekvár.
A maradék tésztába belekavarjuk a rumaromát és a kakaóport. Rátesszük a baracklekvár tetejére kanalazva, hogy befedje a lekvárt.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük közepes hőfokon. Ha kész, akkor hagyjuk kihűlni és utána jöhet a díszítés.
Máz:
10 dkg porcukorba rakunk 2 teáskanál málna aromát és 1 dl vizet, ha híg akkor még teszünk hozzá porcukrot, ha sűrű, akkor pedig még vizet.
Rákenjük a mázat a muffinok tetejére egy kávéskanál segítségével, és még szórhatunk rá egy kis díszítő cukorkát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »