Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-tejfölös süti recept

Pudingos-tejfölös süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 27*38 cm-es tepsihez:
    A pudinghoz:

    • 2 csomag pudingpor (nálam most puncs)
    • 6 csapott evőkanál cukor
    • 8 dl tej

    A tésztához:

    • 6 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 1 dl víz
    • 1/2 dl olaj
    • 15 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    A tetejée:

    • 90 dkg tejföl
    • 5 evőkanál porcukor
    • őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    Először a pudingot készítjük el a szokásos módon, majd folpackkal letakarva hűtjük addig, amíg elkészítjük a tésztát.

    Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd a cukrot hozzáadva kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkorra kifehéredik a massza és a térfogata kb 3-szorosára nő.

    Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Beleszórjuk a liszteket és a sütőport, majd egy hablapáttal vagy habverővel óvatos, körkörös mozdulatokkal a habba dolgozzuk.

    A sütőt 200 fokra, alsó-felső sütéssel bemelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A piskótamassza felét belesimítjuk a tepsibe, majd a maradékba beledolgozzuk a kakaóport. A barna tésztát a fehérre öntjük és hablapáttal kissé átkeverjük, hogy márványos legyen.

    Teáskanállal kis halmokat teszünk a tésztába a pudingból. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és sütjük még kb 30 percet.

    Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. Teljesen kihűtjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szórhatunk a tetejére kakaóport vagy fahéjat.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá