Pudingos-tejfölös süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 27*38 cm-es tepsihez:
A pudinghoz:
- 2 csomag pudingpor (nálam most puncs)
- 6 csapott evőkanál cukor
- 8 dl tej
A tésztához:
- 6 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1/2 dl olaj
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tetejée:
- 90 dkg tejföl
- 5 evőkanál porcukor
- őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Először a pudingot készítjük el a szokásos módon, majd folpackkal letakarva hűtjük addig, amíg elkészítjük a tésztát.
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd a cukrot hozzáadva kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkorra kifehéredik a massza és a térfogata kb 3-szorosára nő.
Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Beleszórjuk a liszteket és a sütőport, majd egy hablapáttal vagy habverővel óvatos, körkörös mozdulatokkal a habba dolgozzuk.
A sütőt 200 fokra, alsó-felső sütéssel bemelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A piskótamassza felét belesimítjuk a tepsibe, majd a maradékba beledolgozzuk a kakaóport. A barna tésztát a fehérre öntjük és hablapáttal kissé átkeverjük, hogy márványos legyen.
Teáskanállal kis halmokat teszünk a tésztába a pudingból. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és sütjük még kb 30 percet.
Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. Teljesen kihűtjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szórhatunk a tetejére kakaóport vagy fahéjat.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »