Pudingos szedres recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
1 bögre = 2,5 dl
- 1,5 bögre liszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg olvasztott margarin
- fél bögre cukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 bögre tej
- 1 citrom reszelt héja + leve
A krémhez:
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- fél bögre cukor
- 1 kk fahéj
- 1 ampulla narancs eszencia
- 10 dkg margarin
A tetejére:
- kb. 20 dkg szeder
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a citrom levet és robotgéppel simára keverem.
A tojásfehérjék habját félig felverem, hozzáadom a szűrt citrom levet és kemény habbá verem, óvatosan beforgatom a masszába.
Egy 20 x 30 cm -es sütőpapíros tepsibe öntöm, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütőm, majd hagyom kihűlni.
A tejben megfőzöm a pudingokat, és még melegen belekeverem a cukrot, a fahéjat, az eszenciát, és a margarint.
A tészta tetejére simítom és kirakom szederrel. Mehet a hűtőbe dermedni, majd szeletelem, és kínálom.
Tipp:
Más gyümölcsöt is tehetünk a tetejére, és aki édesebben szereti az tegyen bele több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

