Pudingos szedres recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
1 bögre = 2,5 dl
- 1,5 bögre liszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg olvasztott margarin
- fél bögre cukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre tej
- 1 citrom reszelt héja + leve
A krémhez:
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- fél bögre cukor
- 1 kk fahéj
- 1 ampulla narancs eszencia
- 10 dkg margarin
A tetejére:
- kb. 20 dkg szeder
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a citrom levet és robotgéppel simára keverem.
A tojásfehérjék habját félig felverem, hozzáadom a szűrt citrom levet és kemény habbá verem, óvatosan beforgatom a masszába.
Egy 20 x 30 cm -es sütőpapíros tepsibe öntöm, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütőm, majd hagyom kihűlni.
A tejben megfőzöm a pudingokat, és még melegen belekeverem a cukrot, a fahéjat, az eszenciát, és a margarint.
A tészta tetejére simítom és kirakom szederrel. Mehet a hűtőbe dermedni, majd szeletelem, és kínálom.
Tipp:
Más gyümölcsöt is tehetünk a tetejére, és aki édesebben szereti az tegyen bele több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »