Pudingos patkó recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej (szükség esetén)
Hempergetéshez:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Egy nagyobb edénybe mérjük a száraz hozzávalókat(a pudingport is), majd összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és alaposan elmorzsoljuk benne.
A tojássárgákat hozzáadva összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, akkor kevés tetej adunk hozzá.
A tésztát becsomagoljuk és minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
A lehűtött tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, majd nagyjából egyforma méretűre vágjuk és meghajlítjuk patkó alakúra.
A kis sütiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 200 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A sütiket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Fém dobozba téve sokáig eláll.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.