Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos patkó recept

Pudingos patkó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
    • 8 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kk sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kevés tej (szükség esetén)

    Hempergetéshez:

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    Egy nagyobb edénybe mérjük a száraz hozzávalókat(a pudingport is), majd összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és alaposan elmorzsoljuk benne.

    A tojássárgákat hozzáadva összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, akkor kevés tetej adunk hozzá.

    A tésztát becsomagoljuk és minimum 30 percre hűtőbe tesszük.

    A lehűtött tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, majd nagyjából egyforma méretűre vágjuk és meghajlítjuk patkó alakúra.

    A kis sütiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 200 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    A sütiket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

    Fém dobozba téve sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá