Pudingos patkó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej (szükség esetén)
Hempergetéshez:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Egy nagyobb edénybe mérjük a száraz hozzávalókat(a pudingport is), majd összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és alaposan elmorzsoljuk benne.
A tojássárgákat hozzáadva összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, akkor kevés tetej adunk hozzá.
A tésztát becsomagoljuk és minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
A lehűtött tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, majd nagyjából egyforma méretűre vágjuk és meghajlítjuk patkó alakúra.
A kis sütiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 200 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A sütiket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Fém dobozba téve sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »