Pudingos krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg leveles tészta
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg vaj
- cukor ízlés szerint kb 6 ek
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- + 2 dl habtejszín a tetejére
Elkészítése:
A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb.30X20 cm) kinyújtjuk. Villával megszúrkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük. Addig a krémet elkészítjük.
A 8 dl tejből, cukorból és a vaníliás porból megfőzzük a pudingot. Kihűtjük.
A vajat kikeverjük magában aztán hozzáadjuk a hideg pudingot. A hideg tejszínt felverjük. (én egybe szoktam a 4 dl, és szemre szétosztom). A felét óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe. A másik felét félre tesszük.
A leveles lapokat megtöltjük, az utolsó szintre rákenjük a maradék tejszínhabot. Rátesszük a 4. lapot, és ha maradt krém azt is vékonyan bekenjük vele, ha nem az se gond, akkor csokit olvasztunk rá.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Tipp:
Tényleg nagyon finom, ezt az is bizonyítja, hogy bronzérmet nyert tavaly az egyik sütemény versenyen.
A pudingos krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 20 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »