Pudingos krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg leveles tészta
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg vaj
- cukor ízlés szerint kb 6 ek
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- + 2 dl habtejszín a tetejére
Elkészítése:
A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb.30X20 cm) kinyújtjuk. Villával megszúrkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük. Addig a krémet elkészítjük.
A 8 dl tejből, cukorból és a vaníliás porból megfőzzük a pudingot. Kihűtjük.
A vajat kikeverjük magában aztán hozzáadjuk a hideg pudingot. A hideg tejszínt felverjük. (én egybe szoktam a 4 dl, és szemre szétosztom). A felét óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe. A másik felét félre tesszük.
A leveles lapokat megtöltjük, az utolsó szintre rákenjük a maradék tejszínhabot. Rátesszük a 4. lapot, és ha maradt krém azt is vékonyan bekenjük vele, ha nem az se gond, akkor csokit olvasztunk rá.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Tipp:
Tényleg nagyon finom, ezt az is bizonyítja, hogy bronzérmet nyert tavaly az egyik sütemény versenyen.
A pudingos krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 20 g