Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos almás recept

Pudingos almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici só

    Töltelék:

    • 1 kg hámozott, szeletelt savanykás alma
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor

    Elkészítése:

    A hámozott almát 1/2 liter vízzel és a cukorral felteszem főni. A tészta hozzávalóit rétes tészta keménységűre gyúrjuk és két részre osztjuk.

    Az egyik felét gáztepsi nagyságúra nyújtjuk és beletesszük a tepsibe, a másik felét is kinyújtjuk és a nyújtó deszkán hagyjuk. A pudingport 2,5 dl vízzel kikeverjük és a megfőtt almára öntjük. Pillanatok alatt besűrűsödik.

    Ezt a forró almás pudingot a tepsiben lévő tésztára öntjük, elegyengetjük a tetejét kanállal,majd befedjük a másik tésztával. Közepes lángon zsemleszínűre sütjük. Csak teljesen kihűlt állapotban szeletelhető!

    Én elkészítettem már más gyümölccsel is (pl: meggy, szilva,sárgabarack) mindegyikkel nagyon finom. Gyorsan elkészíthető a gyermekeim imádják!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá