Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Profiterol csokoládés-mascarpone krémmel recept

Profiterol csokoládés-mascarpone krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 125 ml tej
    • 125 ml víz
    • 10 dkg vaj
    • 0,5 tk só
    • 1 tk kristálycukor
    • 15 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája összekeverve
    • 1 ek tejjel

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 1 tábla 70%-os csokoládé
    • porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csokoládés-meggyaroma
    • 2-3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tejet, a vizet, a vajat, a sót és a kristálycukrot egy edénybe tesszük, és kevergetve elkezdjük forráspontig melegíteni.

    Amikor már elkezd forrni, akkor levesszük a tűzről, majd apránként beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, hogy teljesen csomómentes, sima állagú legyen.

    Közepes lángra visszatesszük az edényt, kb. egy percig folyamatosan kevergetjük, hogy a tésztából kiszikkadjon a nedvesség. Ezután a masszát kiöntjük egy tálba, majd folyamatos keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. (Én robotgéppel kevertem hozzá a tojást, de fakanállal is keverhetjük.) Addig kell keverni a tésztát, hogy sima, fényes állagú legyen.

    Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a habzsákba töltött tésztából egymástól távolabb, kb. 3 cm átmérőjű adagokat nyomunk. (Én vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, és azokat helyeztem rá a sütőpapírra.) Ezután a tojássárgás-tejes keverékkel mindegyik tetejét lekenjük.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd teljesen kihűtjük.

    A csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük.

    A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és az aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a megolvasztott, kihűtött csokoládét, és szintén simára keverjük.
    A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban óvatosan a csokoládés krémhez keverjük.

    A teljesen kihűlt tésztáknak a tetejét éles késsel levágjuk, és megtöltjük a csokoládés-mascarponés krémmel. Ráhelyezzük a levágott tésztakalapot, majd olvasztott csokoládéval ízlés szerint megcsorgatjuk.

    A tésztát és a krémet előre el lehet készíteni, és tálalás előtt csak meg kell tölteni, majd rácsorgatni az olvasztott csokoládét.

    A profiterol csokoládés-mascarpone krémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 291 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá