Profiterol csokoládés-mascarpone krémmel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 125 ml tej
- 125 ml víz
- 10 dkg vaj
- 0,5 tk só
- 1 tk kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája összekeverve
- 1 ek tejjel
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 tábla 70%-os csokoládé
- porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csokoládés-meggyaroma
- 2-3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet, a vizet, a vajat, a sót és a kristálycukrot egy edénybe tesszük, és kevergetve elkezdjük forráspontig melegíteni.
Amikor már elkezd forrni, akkor levesszük a tűzről, majd apránként beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, hogy teljesen csomómentes, sima állagú legyen.
Közepes lángra visszatesszük az edényt, kb. egy percig folyamatosan kevergetjük, hogy a tésztából kiszikkadjon a nedvesség. Ezután a masszát kiöntjük egy tálba, majd folyamatos keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. (Én robotgéppel kevertem hozzá a tojást, de fakanállal is keverhetjük.) Addig kell keverni a tésztát, hogy sima, fényes állagú legyen.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a habzsákba töltött tésztából egymástól távolabb, kb. 3 cm átmérőjű adagokat nyomunk. (Én vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, és azokat helyeztem rá a sütőpapírra.) Ezután a tojássárgás-tejes keverékkel mindegyik tetejét lekenjük.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd teljesen kihűtjük.
A csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük.
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és az aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a megolvasztott, kihűtött csokoládét, és szintén simára keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban óvatosan a csokoládés krémhez keverjük.
A teljesen kihűlt tésztáknak a tetejét éles késsel levágjuk, és megtöltjük a csokoládés-mascarponés krémmel. Ráhelyezzük a levágott tésztakalapot, majd olvasztott csokoládéval ízlés szerint megcsorgatjuk.
A tésztát és a krémet előre el lehet készíteni, és tálalás előtt csak meg kell tölteni, majd rácsorgatni az olvasztott csokoládét.
A profiterol csokoládés-mascarpone krémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »