Hozzávalók:
Tészta:
Kenéshez:
Krém:
Elkészítése:
A tejet, a vizet, a vajat, a sót és a kristálycukrot egy edénybe tesszük, és kevergetve elkezdjük forráspontig melegíteni.
Amikor már elkezd forrni, akkor levesszük a tűzről, majd apránként beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, hogy teljesen csomómentes, sima állagú legyen.
Közepes lángra visszatesszük az edényt, kb. egy percig folyamatosan kevergetjük, hogy a tésztából kiszikkadjon a nedvesség. Ezután a masszát kiöntjük egy tálba, majd folyamatos keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. (Én robotgéppel kevertem hozzá a tojást, de fakanállal is keverhetjük.) Addig kell keverni a tésztát, hogy sima, fényes állagú legyen.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a habzsákba töltött tésztából egymástól távolabb, kb. 3 cm átmérőjű adagokat nyomunk. (Én vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, és azokat helyeztem rá a sütőpapírra.) Ezután a tojássárgás-tejes keverékkel mindegyik tetejét lekenjük.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd teljesen kihűtjük.
A csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük.
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és az aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a megolvasztott, kihűtött csokoládét, és szintén simára keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban óvatosan a csokoládés krémhez keverjük.
A teljesen kihűlt tésztáknak a tetejét éles késsel levágjuk, és megtöltjük a csokoládés-mascarponés krémmel. Ráhelyezzük a levágott tésztakalapot, majd olvasztott csokoládéval ízlés szerint megcsorgatjuk.
A tésztát és a krémet előre el lehet készíteni, és tálalás előtt csak meg kell tölteni, majd rácsorgatni az olvasztott csokoládét.