Pöttyös, mézes szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 3 ek olvasztott méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 2 ek tej
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Tészta:
A cukrot, a margarint, a mézet és a tojást gőz fölött habosra keverjük. A lisztbe tesszük a szódabikarbónát, majd a masszába keverjük, és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 részre osztjuk. Kettőből egyforma lapot sütünk tepsi hátoldalán, 180 fokon. A harmadikhoz hozzáadjuk a kakaót és a tejet, és jól összedolgozzuk. Elosztjuk 12 egyenlő részre, pálcikákat sodrunk belőle (a tepsi szélességének megfelelően), majd ezt is megsütjük.
Krém:
A pudingport, a lisztet és a vaníliás cukrot a tejjel sűrűre főzzük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet belekeverjük.
Összeállítás:
Az első lapra rákenjük a krém felét, majd a pálcikákat egyenlő távolságra tesszük, a krém másik felét rákenjük, a második lapot ráhelyezzük.
Tetejére az olajjal felolvasztott csokoládét kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »