Pöszerce szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 1 púpozott evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál pezsgő vagy fehérbor
- késhegynyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tej
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin (fél csomag)
- 5 dkg vaj (fél csomag)
- 20 dkg porcukor
- fél dl rum
- 1 vaníliás cukor
Máz:
- 25 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmas, nem túl lágy tésztás kapjunk. 5 egyforma lapot sütünk belőle kb 25x 35 cm-es lisztezett tepsi hátán.
A krém elkészítése:
A margarint, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot jól kikeverjük. 4 dl tejben 4 evőkanál lisztet szép simára főzzük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Az így kapott krémet 4 egyenlő részre osztjuk és megkenjük vele a lapokat.
A tészta tetejére a gőz fölött felolvasztott csokoládé kerül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »