Pöszerce szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 1 púpozott evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál pezsgő vagy fehérbor
- késhegynyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tej
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin (fél csomag)
- 5 dkg vaj (fél csomag)
- 20 dkg porcukor
- fél dl rum
- 1 vaníliás cukor
Máz:
- 25 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmas, nem túl lágy tésztás kapjunk. 5 egyforma lapot sütünk belőle kb 25x 35 cm-es lisztezett tepsi hátán.
A krém elkészítése:
A margarint, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot jól kikeverjük. 4 dl tejben 4 evőkanál lisztet szép simára főzzük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Az így kapott krémet 4 egyenlő részre osztjuk és megkenjük vele a lapokat.
A tészta tetejére a gőz fölött felolvasztott csokoládé kerül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »