Pöszerce szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 1 púpozott evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál pezsgő vagy fehérbor
- késhegynyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tej
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin (fél csomag)
- 5 dkg vaj (fél csomag)
- 20 dkg porcukor
- fél dl rum
- 1 vaníliás cukor
Máz:
- 25 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmas, nem túl lágy tésztás kapjunk. 5 egyforma lapot sütünk belőle kb 25x 35 cm-es lisztezett tepsi hátán.
A krém elkészítése:
A margarint, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot jól kikeverjük. 4 dl tejben 4 evőkanál lisztet szép simára főzzük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Az így kapott krémet 4 egyenlő részre osztjuk és megkenjük vele a lapokat.
A tészta tetejére a gőz fölött felolvasztott csokoládé kerül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »