Pöszerce szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 1 púpozott evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál pezsgő vagy fehérbor
- késhegynyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés tej
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin (fél csomag)
- 5 dkg vaj (fél csomag)
- 20 dkg porcukor
- fél dl rum
- 1 vaníliás cukor
Máz:
- 25 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmas, nem túl lágy tésztás kapjunk. 5 egyforma lapot sütünk belőle kb 25x 35 cm-es lisztezett tepsi hátán.
A krém elkészítése:
A margarint, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot jól kikeverjük. 4 dl tejben 4 evőkanál lisztet szép simára főzzük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Az így kapott krémet 4 egyenlő részre osztjuk és megkenjük vele a lapokat.
A tészta tetejére a gőz fölött felolvasztott csokoládé kerül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

