Pöszerce szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pöszerce szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 7 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 1 púpozott evőkanál kakaó
  • 1 kávéskanál pezsgő vagy fehérbor
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 tojás
  • kevés tej

A krémhez:

  • 12,5 dkg margarin (fél csomag)
  • 5 dkg vaj (fél csomag)
  • 20 dkg porcukor
  • fél dl rum
  • 1 vaníliás cukor

Máz:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmas, nem túl lágy tésztás kapjunk. 5 egyforma lapot sütünk belőle kb 25x 35 cm-es lisztezett tepsi hátán.

A krém elkészítése:

A margarint, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot jól kikeverjük. 4 dl tejben 4 evőkanál lisztet szép simára főzzük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Az így kapott krémet 4 egyenlő részre osztjuk és megkenjük vele a lapokat.

A tészta tetejére a gőz fölött felolvasztott csokoládé kerül.