Téli álom panna cotta recept
Hozzávalók:
- 2 dl zsíros tej
- 3 dl habtejszín
- fél vaníliarúd
- 4 evőkanál méz
- 2 narancs
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer
- késhegynyi fahéj
- 1 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál cukor
- kevés keményítő
Elkészítése:
A tejet és a habtejszínt összeöntjük egy edényben. Hozzáadjuk a mézet, a vaníliarúd kikapart magjait, 1 narancs reszelt héját, illetve a fűszerkeveréket is. Lassú tűzön jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd levesszük a tűzről.
A zselatint egy kistálba tesszük, rámerünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, oldódásig keverjük, majd a többihez hozzáöntjük, átkeverjük.
Amikor langyosra hűlt az elkészült tejpuding, pohárkákba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
A tetejére narancsmártást készítünk. Ehhez egy narancs levét kifacsarjuk, a másik narancsot felkockázzuk. Ezeket egy edénybe téve 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal együtt felforraljuk. Ekkor egy kevés keményítőt kikeverünk egy kis vízzel és ezzel sűrítjük be a mártást.
A tejpudig tetejére adagoljuk, majd hagyjuk megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


