Téli álom panna cotta recept

Hozzávalók:
- 2 dl zsíros tej
- 3 dl habtejszín
- fél vaníliarúd
- 4 evőkanál méz
- 2 narancs
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer
- késhegynyi fahéj
- 1 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál cukor
- kevés keményítő
Elkészítése:
A tejet és a habtejszínt összeöntjük egy edényben. Hozzáadjuk a mézet, a vaníliarúd kikapart magjait, 1 narancs reszelt héját, illetve a fűszerkeveréket is. Lassú tűzön jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd levesszük a tűzről.
A zselatint egy kistálba tesszük, rámerünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, oldódásig keverjük, majd a többihez hozzáöntjük, átkeverjük.
Amikor langyosra hűlt az elkészült tejpuding, pohárkákba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
A tetejére narancsmártást készítünk. Ehhez egy narancs levét kifacsarjuk, a másik narancsot felkockázzuk. Ezeket egy edénybe téve 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal együtt felforraljuk. Ekkor egy kevés keményítőt kikeverünk egy kis vízzel és ezzel sűrítjük be a mártást.
A tejpudig tetejére adagoljuk, majd hagyjuk megdermedni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »