Krémes pohárdesszert recept

Hozzávalók:
- 1 kész piskóta
- 150 ml tej (zsírszegény)
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- 2 ek nyírfacukor vagy cukor
- 250 ml tej (zsírszegény)
- 1 csomag főzés nélküli pudingpor (vaníliás)
- 2 ek méz
- 100 g étcsokoládé (74% kakaótartalom)
- olaj
- tej
- mogyoró (sótlan)
Elkészítése:
A tejszínhabpótló port és a 150 ml tejet a 2 evőkanál nyírfacukorral, vagy cukorral kemény habbá verjük.
A főzés nélküli pudingot, 2 evőkanál mézet és a 250 ml tejet felverjük kemény pudinggá. A két krémet összekeverjük.
A poharak aljába piskótakockákat rakunk, ráhalmozunk a krémből, erre újabb sor piskóta és betakarjuk krémmel.
Az étcsokoládé 3/4 részét gőz fölött felolvasztjuk, és hozzáadunk annyi tejet és olajat, hogy folyékony legyen (kb. 3-3 ek olajat és tejet).
A megmaradt csokoládét apróra vágjuk, és a poharakba szórjuk. Ezt leöntjük a meleg csokoládéval, végül megszórjuk sótlan mogyoróval, vagy mandulapehellyel. Hideg helyen állni hagyjuk legalább 1 órát.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=QXOHhwsVB5I
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »