Krémes pohárdesszert recept

Hozzávalók:
- 1 kész piskóta
- 150 ml tej (zsírszegény)
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- 2 ek nyírfacukor vagy cukor
- 250 ml tej (zsírszegény)
- 1 csomag főzés nélküli pudingpor (vaníliás)
- 2 ek méz
- 100 g étcsokoládé (74% kakaótartalom)
- olaj
- tej
- mogyoró (sótlan)
Elkészítése:
A tejszínhabpótló port és a 150 ml tejet a 2 evőkanál nyírfacukorral, vagy cukorral kemény habbá verjük.
A főzés nélküli pudingot, 2 evőkanál mézet és a 250 ml tejet felverjük kemény pudinggá. A két krémet összekeverjük.
A poharak aljába piskótakockákat rakunk, ráhalmozunk a krémből, erre újabb sor piskóta és betakarjuk krémmel.
Az étcsokoládé 3/4 részét gőz fölött felolvasztjuk, és hozzáadunk annyi tejet és olajat, hogy folyékony legyen (kb. 3-3 ek olajat és tejet).
A megmaradt csokoládét apróra vágjuk, és a poharakba szórjuk. Ezt leöntjük a meleg csokoládéval, végül megszórjuk sótlan mogyoróval, vagy mandulapehellyel. Hideg helyen állni hagyjuk legalább 1 órát.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=QXOHhwsVB5I
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »